Logo

Laurens Devos heeft zich tijdens de kwalificatiepoules van de Jeugd Open van Italië geplaatst voor de hoofdtabel bij de junioren.

De Vlaming wist gisteren zijn kwalificatiegroep winnend af te sluiten. Tegen de Hongaar Casba Andras was het alle hens aan dek, want de eerste twee sets gingen met 10-12 verloren, maar in de derde set sloeg Devos terug (11-5). De vierde werd opnieuw bijzonder spannend, maar ditmaal was het Laurens die aan het langste eind trok (15-13) om daarna de groepszege veilig te stellen (11-5). In de hoofdtabel vervoegde hij Florian Cnudde, die rechtstreeks was geplaatst. Cadet Olav Kosolosky kon geen wedstrijd winnen in zijn kwalificatiegroep bij de junioren.

Florian en Laurens overleefden donderdagavond ook reeds de eerste ronde. Cnudde won met 4-1 van een kwalificatiespeler, terwijl Laurens pas in de belle afstand kon nemen van de Sloveen Erik Paulin. Mentaal opnieuw een zware wedstrijd voor de Mallenaar, die een 1-3 achterstand moest ombuigen.

De tweede ronde bleek voor beide landgenoten wel het eindpunt te zijn. Florian (#10) sneuvelde deze ochtend verrassend in vijf sets tegen thuisspeler Antonino Amato (#24). Laurens (#20) wist het de Engelsman Tom Jarvis (#5) knap lastig te maken, maar kon een 3-2 voorsprong in sets niet verzilveren tegen de een jaar oudere speler.