Logo

Louis Laffineur heeft op de slotdag van de Jeugd Open van Italië de beste Belgische prestatie neergezet door de miniemenreeks winnend af te sluiten. Diverse andere Belgische jeugdspelers sneuvelden net voor de medailles.

Laffineur bleef in Lignano ongeslagen: hij won al zijn wedstrijden in zowel zijn kwalificatiegroep als de hoofdtabel en is dus de terechte winnaar. Tim Giltia bereikte in diezelfde reeks de kwartfinales, wat ook het eindpunt was voor Soleane Anciaux bij de meisjes.

Andere kwartfinales waren weggelegd voor enkele Belgische duo's in het dubbelspel bij de cadetten. Kosolosky en Rassenfosse misten net een medaille door een nederlaag in vier sets tegen een Frans duo, Bernard en Dahy geraakten niet voorbij de Russische titelfavorieten Kazantseva / Rub.

Kazantzeva was ook in het enkelspel de betere van Jana Bernard, die zo de derde ronde in het enkelspel niet kon overleven. Adrien Rassenfosse, Olav Kosolosky en Boris Dobbelstein sneuvelden reeds in de eerste ronde van het enkelspel bij de jongens cadetten.