Logo

De Belgische junioren hebben net geen nieuwe medaille veroverd tijdens de Jeugd Open van Slovakije. De dubbelparen bij de jongens junioren sneuvelden (nipt) in de kwartfinales.

Florian Cnudde en Valentin Pieraert (foto) waren samen met Thibaut Darcis en zijn gelegenheidspartner Mate Bruckner uit Hongarije de nummers drie en vier op de plaatsingslijst en plaatsten zich zonder al te veel problemen voor de kwartfinales. Florian en Valentin hadden lang zicht op de halve finales tegen Kobayashi en Togami, maar moesten uiteindelijk in de belle toch hun meerdere erkennen in de Japanners. Darcis en Bruckner konden na hun nipte winst in de tweede ronde dan weer geen set winnen tegen het Duitse paar Hippler/Hohmeier, waardoor een nieuwe Belgische bronzen medaille een droom bleef. Bij de meisjes overleefden de Belgische deelneemsters (Jana Bernard, Morgane Guidon en Natasha Koszulaup) de eerste ronde van het dubbelspel niet.

In het enkelspel kwam de beste prestatie op naam van Florian Cnudde. De speler van Alpa Elsene-Schaarbeek wist zich bij de beste zestien van het toernooi te scharen, maar de Duitse Nils Hohmeier belette hem de weg naar de kwartfinales. Thibaut en Valentin plaatsten zich nog voor de hoofdtabel, maar overleefden de eerste ronde niet. Bij de dames wist niemand zich door zijn kwalificatiegroep te knokken. Morgane moest zelfs geblesseerd opgeven, wat meteen ook de vroege uitschakeling in het dubbel verklaart.