Logo

Het Belgische junioren jongensteam heeft haar hoofdrol tijdens de Jeugd Open van Slowakije net niet kunnen waarmaken. Japan bleek net iets beter dan het Waalse trio, waardoor ze "slechts" een bronzen medaille veroverden.

Thibaut Darcis, Florian Cnudde en Valentin Pieraert waren in Senec het tweede sterkst deelnemende team. Reeds in de groepsfase werd het team onder vuur genomen, maar ze overleefden zonder al te veel kleerscheuren, waardoor ze zich rechtstreeks plaatsten voor de kwartfinales van de lendencompetitie. Daarin werd Tsjechië zonder pardon met 3-0 uitgeschakeld.

In de halve finale wachtte Japan, de nummer drie van het toernooi. In een felbevochten duel bleek de uitdagende kopman Yu Kayama uiteindelijk veel te sterk voor Thibaut en Florian, terwijl het duo wel sterker was dan de nummer twee van het Japanse team, Shunsuke Tokami. Hierdoor was de derde plaats uiterst belangrijk. Daarin dolf Valentin Pieraert in vier sets echter het onderspit van Hiromu Kobayashi. De Japanners gingen uiteindelijk zelfs met het goud lopen.

 

Bij de meisjes werd het Belgische team (Jana Bernard, Natacha Koszulap en Morgane Guidon) verwezen naar de consolaties. Ook daar kon het Waalse trio geen brokken maken, waardoor ze nipt sneuvelden in de halve finales tegen een Hongaars-Slowaaks gelegenheidstrio.