Logo

Landgenoten geraken net niet door hun kwalificatiegroep

Jean-Michel Saive zal de enige Belg zijn die actief is in het tafeltennis tijdens de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen. Yannick Vostes en Lauric Jean werden in Qatar uitgeschakeld in het laatste kwalificatietornooi.

 

Yannick en Lauric zakten naar Doha af omdat ze in Luxemburg geen kwalificatie konden afdwingen. Om alsnog een ticket voor de Spelen te veroveren dienden ze in eerste instantie de kwalificatiegroepen te overleven. Beide landgenoten waren als derde geplaatst in hun respectievelijke groep en moesten dus stunten om door te stoten naar de hoofdtabel: enkel de eerste twee spelers behielden immers hun om kwalificatie.

Na de eerste speeldag hadden Yannick en Lauric een normaal parcours afgelegd. Vostes verloor van Tiago Apolonia, de hoogst geklasseerde aanwezige speler, maar hield zijn kansen gaaf dankzij winst op de Iraniër Seyed Pourya Omrani. Lauric Jean wist zijn mindere tegenstanders ook te verslaan (de Keniaan Anthony Ringui en de Turk Gencay Menge). Tegen groepsfavoriet Mihai Bobocica wist Jean een belle af te dwingen, die hij pas bij 8-11 verloor.

Beide spelers moesten gisteren dus hun laatste wedstrijd, tegen de op papier tweede sterkste speler in hun kwalificatiegroep, winnen. Vostes zag zijn droom als eerste uiteenspatten na een 1-4 verlies tegen de Italiaan Niagol Stoyanov. Enkele uren later was ook Lauric er aan voor de moeite na een droge 0-4 nederlaag tegen de Oekraïener Oleksandr Didukh.