Logo

Segun Toriola voor het eerst in zestien jaar uitgeschakeld tijdens All Africa Games, maar haalt ticket voor Londen toch binnen.

De 20-jarige Egyptenaar Omar Assar heeft het tafeltennisevenement van de All Africa Games bij de mannen gewonnen. In de kwartfinale versloeg hij viervoudig titelverdediger Segun Toriola, die zo zijn 16-jarige heerschap op het evenement ziet beëindigd. Die uitschakeling maakte het nog spannend voor de 37-jarige Nigeriaan, want enkel de eerste zes krijgen een ticket voor Londen, de kwartfinale bereiken was dus niet voldoende. In de resterende twee wedstrijden wist de speler van Immo Mortsel zijn ticket echter te bevestigen. Toriola was er in 2008 (Peking) ook bij. Hij versloeg toen in de eerste ronde Jean-Michel Saive.

Bij de dames ging de titel, en het eerste ticket voor de Olympische Spelen, naar de Nigeriaanse Offiong Edem.

Door de dominantie van Egypte (vijf kwartfinalespelers) en Nigeria (drie kwartfinalespelers) bij de mannen, is de verdeling van de tickets voor de Olympische Spelen nog niet zo duidelijk. De eerste twee Egyptenaren en Nigerianen zijn uiteraard zeker van de partij in Londen. Door de beperking van maximaal twee spelers per land in het enkelspel zijn er dus nog twee plaatsen over. Ofwel gaan deze naar de eerstvolgende "beschikbare" spelers (Congo), ofwel worden deze toegevoegd als beschikbare plaatsen op het wereldkwalificatietornooi. Hetzelfde verhaal overigens voor de vrouwen, waar ook nog onzekerheid is over een plaats.

{tab title="Heren"}

 1. Assar Omar (EGY)
 2. Lashin El-Sayed (EGY)
 3. Ahmed Ali Saleh (EGY)
 4. Quadri Aruna (NGR)
 5. Segun Toriola (NGR)
 6. Mohamed El-Beiali (EGY)
 7. Kazeem Nasiru (NGR)
 8. Emad Moselhy (EGY)
 9. Suraju Saka (CGO)
 10. Saheed Idowu (CGO)

{tab title="Dames"}

 1. Offiong Edem (NGR)
 2. Olufunke Oshonaike (NGR)
 3. Han Xing (CGO)
 4. Nadeen El-Dawatly (EGY)
 5. Dina Meshref (EGY)
 6. Cecilia Akpan (NGR)
 7. Farah Abdel-Aziz (EGY)
 8. Sara Hassan (EGY)
 9. Sarah Hannfou (CMR)

{/tabs}