Logo

Chinese topspelers bereiden Olympische Spelen voor met verplichte Engelse les.

De Chinese Tafeltennis Associatie (CTTA) gaf recent te kennen dat hun topspelers zich goed aan het voorbereiden zijn op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, maar dan wel op een vrij onverwachte manier.

Een woordvoerder maakte bekend dat al hun topspelers intensieve cursussen Engels aan het volgen zijn, zodat ze tijdens de Spelen minstens in staat zijn interviews af te leggen in de taal van het gastland. De taalcursus is een verplichte aanvulling op hun voorbereiding.

Adham Sharara, voorzitter van de Internationale Tafeltennis Federatie: "Dit is uitstekend nieuws en toont de progressieve houding en het begrip van de CTTA om haar spelers in contact te laten treden met iedereen. Als ze in het Engels communiceren kan de hele wereld luisteren, wat een uitzonderlijk positieve stap is en een extra dimensie geeft aan de mondiale beleving van onze sport."

Deze zet moet de Chinese spelers beter integreren in de sportwereld door het verwijderen van de traditionele communicatiebarrières. Anderzijds zal het anderstalige landen en spelers helpen tijdens hun aanwezigheid in China. De associatie maakt ook duidelijke stappen om topspelers van de hele wereld toe te laten in hun competitie. Een voorbeeld daarvan is de aanwezigheid van Timo Boll tijdens het recentste Super League-seizoen. Als de gemeenschappelijke taal niet enkel meer het tafeltennis is, zal dit in de toekomst nog makkelijker worden.