Logo

Jean-Michel Saive is opgenomen op de eerste lijst van selecteerbaren voor London 2012.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft op 20 juni een eerste lijst gepubliceerd met selecteerbare spelers. Dat zijn spelers die zowel aan de voorwaarden van het Internationaal Olympisch Comité voldoen voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen als deze specifiek opgesteld door het BOIC. Jean-Michel Saive is opgenomen op die lijst, samen met Jonathan Borlée (atletiek), en het jumping en eventing team (paardrijden).

Saive had zich eerder al voor het IOC geplaatst door opnieuw door te groeien tot de 28 beste spelers op de uitgedunde wereldranglijst (maximaal twee spelers per land).

Het BOIC legt echter bijkomende eisen op voor de Belgische tafeltennissers: ofwel een 1/8ste finale op de wereldkampioenschappen, een kwartfinale op de Europese Kampioenschappen, een kwartfinale op een Pro Tour of minstens een 24ste plaats op de uitgedunde wereldranglijst. Saive voldoet aan twee van die voorwaarden: hij staat 22ste op de uitgedunde wereldranglijst en wist eerder dit jaar de kwartfinales te bereiken op de sterk bezette Open van Duitsland.