Logo

Niet alle atleten die terugkeerden uit Peking hadden een grote glimlach op het gezicht. Bij tafeltenniser Jean-Michel Saive bijvoorbeeld was de ontgoocheling over zijn vroege uitschakeling nog altijd niet verteerd. Saive had zich zijn zesde Spelen, in het land waar tafeltennis dé sport bij uitstek is, duidelijk anders voorgesteld.

Bron: De Morgen

"Ik ben nog altijd erg ontgoocheld, ja", gaf hij toe. "Ik was in Peking liever wat langer meegegaan. Of er meer had ingezeten indien ik mijn eerste match had gewonnen, weet ik niet. Ik zat duidelijk in de verkeerde tabelhelft."

Of Saive doorgaat tot de Spelen van Londen (hij zal er dan 42 zijn, nvdr) weet hij nog niet. "Ik trek me op aan het voorbeeld van de Zweed Jorgen Persson, die zo oud is. Hij bereikte in de andere tabelhelft de halve finales. Ook Zoran Primlorac (die net als Persson en Saive aan zijn zesde Spelen toe was, nvdr) kon zich tonen. Maar Londen is nog veraf."

Over het einde van zijn carrière wil Saive in ieder geval nog niet nadenken. "Het nieuwe seizoen start op 1 september. Ik moet nu zo snel mogelijk de bladzijde omdraaien en vooruit blikken", besluit Saive.