Logo

Jean-Michel Saive en de Belgische Tafeltennisbond (KBTTB) hebben hun klacht bij het Internationaal Sporttribunaal TAS tegen de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) ingetrokken. Zo komt er vrijdag geen hoorzitting voor het TAS in Lausanne. 

Bronnen: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws 

Echt verrassend is dit nieuws niet, omdat Saive zich eerder deze maand via het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Boedapest al voor de Olympische Spelen van Peking wist te plaatsen. De 38-jarige Saive was niet akkoord gegaan met de beslissing van de ITTF om niet hem, maar wel de Zweed Joergen Persson het laatste rechtstreekse ticket voor Peking toe te kennen. 

Beide spelers stonden met een gelijk aantal punten op de twintigste plaats op de wereldranglijst van december, een plaats die rechtgaf op het laatste rechtstreeks ticket voor Peking. De ITTF besloot om rekening te houden met de decimalen en zo werd het laatste rechtstreekse toegangsbewijs voor Peking aan Persson gegeven: hij had immers 0,25 punten meer dan Saive.

"Ik zou u graag willen bedanken omdat u afziet van een rechtzaak bij het TAS en zou Jean-Michel Saive graag willen feliciteren met zijn zesde opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen", verduidelijkte ITTF-voorzitter Adham Sharara in een brief aan de KBTTB. 

In 1988 werd tafeltennis op de Spelen van Seoel een olympische sport. In Peking zijn Saive, de Zweed Persson en de Kroaat Zoran Primorac de enige drie tafeltennissers die tot nu toe aan alle zes edities van de olympische tafeltennistoernooien deelnamen.