Logo

Na het afhaken van Jean-Michel Saive is Yannick Vostes de enige Belgische deelnemer aan het Olympisch Kwalificatietoernooi in Nantes dat morgen start. Hij dankt zijn deelname aan de kwartfinale in de Open van Chili in 2007.

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moet Yannick eerst en vooral zijn poule overleven. Dit lukt hem als hij minimaal tweede eindigt in zijn poule. Daarna volgt een K.O.-systeem van 4 groepen met elk 8 spelers. De winnaars van deze knockout zijn geplaatst (4 tickets). De verliezers van deze rechtstreekse uitschakeling vormen opnieuw 4 groepen, dit keer met elk 7 spelers waarbij de verliezende finalist de eerste ronde vrij is. De winnaars van deze nieuwe 4 groepen plaatsen zich eveneens voor de Olympische Spelen (4 tickets).

De resterende 24 spelers verdelen de drie overblijvende tickets opnieuw via rechtstreekse uitschakeling. Om ook de reserve-spelers aan te duiden (plaatsen 12 tot en met 16) worden de nodige zijcompetities georganiseerd.

Concreet moet Yannick dus minimaal 5 à 7 wedstrijden spelen (afhankelijk van de grootte van zijn poule) en maximaal 15 wedstrijden. Dit op amper 5 dagen. 

Reageer op dit artikel

Selectiecriteria BOIC

  • de betrokken speler/speelster moet zich in de top 16 van de wereldrangschikking bevinden, OF
  • de betrokken speler/speelster moet de 1/8ste finale van het WK bereikt hebben, OF
  • de betrokken speler/speelster moet de kwartfinale van het Europees Kampioenschap bereikt hebben, OF
  • de betrokken speler/speelster moet 2 kwartfinales van een ITTF Pro Tour-ronde behalen, waarvan minstens één in 2008

Yannick dankt zijn deelname dus aan de kwartfinale in de Open van Chili in 2007 en de kans dat hij in 2008 nog eens een kwartfinale haalt. Het is momenteel nog onduidelijk hoe het verloopt als Yannick zich via dit toernooi wel plaatst maar geen kwartfinale van een ITTF Pro Tour behaalt.