Logo

Het tafeltennis is een rang opgeschoven op de Olympische financiële verdeellijst. Het behoort nu tot een select kransje sporten in categorie drie.

Deze hogere waardering bevestigt de veilige status van onze sport binnen de Olympische Spelen, maar heeft ook financiële gevolgen aangezien een hogere status een hogere deelname in de inkomsten van het grootste sportfestival. De criteria voor deze ranglijst zijn het aantal televisiebezoekers (40%), het aantal bezochte internetpagina's en meldingen op sociale netwerken (20%), de publieke opinie (15%), het aantal verkochte tickets in het gastland (10%), het aantal positieve persartikelen (10%) en het aantal nationale federaties (5%).

De ITTF overkoepelt momenteel 218 landelijke federaties – op volleybal na het grootste aantal – en promoot de idealen van de Olympische gedachte. Tijdens Londen wist het 99,3% van de beschikbare tickets aan de man te brengen en werd wereldwijd zo'n 460.000 uren van onze sport op tv uitgezonden.

Voorzitter van de ITTF, de Canadees Adham Sharara, was in de wolken: "Een van mijn doelstellingen bij mijn herverkiezing in Parijs was om onze sport tot een van de vijf grootste sporten in de wereld te laten uitgroeien. Nu we in groep C zijn beland, zijn er op deze Olympische lijst slechts acht sporten voor ons."