Logo

Eind januari werd in Portugal het eerste kwalificatietornooi voor de Olympische Jeugdspelen 2014 gehouden. Vier jongens en vier meisjes wisten zich daar als eerste te plaatsen voor het groot sportevenement in Nanjing (China).

Martin Allegro waren ook van de partij in Vila Nova de Gaia, maar kon zich toen niet plaatsen bij de beste vier. Nathalie Marchetti plaatste zich niet voor het kwalificatietoernooi in Portugal, maar is momenteel wel actief in het Tsjechische Hodonin, waar het Europees kwalificatietornooi loopt.

De kansen van Allegro bij de jongens in Hodonin zijn sterk gegroeid, aangezien drie Europese spelers wel reeds een ticket wisten te bemachtigen. De Tsjech David Reitspies, de Hongaar Adam Szudi en de Duitser Kilian Ort (foto) zijn samen met de Taïwanees Yang Heng-Wei de eerste vier spelers die zich plaatsen voor de Olympische Jeugdspelen.

Bij de meisjes wist enkel de Roemeense Adina Diaconu zich als Europese speelster te plaatsen. De drie overige tickets gingen met de Zuid-Koreaanse Doo Hoi Kem, de Taïwanese Chiu Ssu-Hua en de Japanse Miyu Kato naar Aziatische deelneemsters.