Logo

De Chinezen Fan Zhendong en Liu Gaoyang hebben in eigen land het goud veroverd tijdens de tweeed editie van de Olympische Jeugdspelen.

Er vielen slechts weinig verrassingen te noteren in Nanjing: zowel bij de jongens als bij de meisjes wist de top vier zich te plaatsen voor de halve finales. De nummers een en twee plaatsten zich voor de finale.

Dat Fan Zhendong de titel ging veroveren stond eigenlijk in de sterren geschreven. De nummer drie bij de senioren kreeg niettemin zware tegenstand van de Japanner Yuro Muramatsu. De Chinees moest een 1-2 achterstand wegwerken, maar naarmate de wedstrijd vorderde was het verschil toch duidelijk (4-2). De Braziliaan Hugo Calderano veroverde het brons door de Taïwanees Yang Heng-Wei in zes sets te verslaan.

Bij de dames kreeg het eerste reekshoofd Doo Hoi Kem geen vat op het spel van de Chinese Liu Liu Gaoyang. Enkel in de derde set kon de Hongkongse weerwerk bieden en de set binnenslepen. In de vier overige sets moest ze tevreden zijn met maximaal zes punten. In de strijd om het brons zegevierde de Amerikaanse Lily Zhang, die in de tweede ronde nog Lisa Lung uitschakelde, in zes sets tegen de Japanse Kato Miyu.