Logo

Robin Devos heeft ook zijn tweede wedstrijd tijdens de voorrondes van het Europees Olympisch Kwalificatietoernooi gewonnen. Lambiet weet zijn sterke vorm nu wel te verzilveren, maar Cedric Nuytinck laat een steek vallen.

Devos won na zijn openingsduel tegen de nummer vier, de Luxemburger Glod, nu ook zijn duel tegen Slovaak Bai He. De genaturaliseerde Slovaak wist eerder op de dag groepsfavoriet Bojan Tokic nog verrassend te kloppen, waardoor Mallenaar Devos plots de leiding heeft in zijn groep dankzij zijn huidige ongeslagen status. Bai He werd in zes sets opzij gezet.

Lambiet kon in zijn openingsduel tegen de Engelsman Paul Drinkhall proeven van een stuntzege, maar sneuvelde net voor de meet. Tegen de Spanjaard Carlos Machado was het wel prijs. In een spannend duel trok de Waal in zes sets aan het langste eind, waardoor hij toch met goede moed aan dag twee kan beginnen.

De moeizame winst in het openingsduel van de Oost-Vlaming Cedric Nuytinck kreeg in het tweede groepsduel een staartje. Ondanks een 2-0 voorsprong op de Slovaak Lubomir Pistej, trok Cé aan het kortste eind. Op de website van de ITTF leek hij bij een 2-2 tussenstand plots terug aan de winnende hand, maar een 11-3 setzege werd hem verkeerdelijk toegeschreven: het bleek toch Pistej die die ruime overwinning behaalde. Ook in de zesde set bleef de Slovaak de baas.