Logo

Robin Devos heeft zich als enige landgenoot kunnen plaatsen voor de halve finales van de eerste fase in de strijd om een Olympisch ticket voor Rio 2016.

In de kwartfinale van groep B verloor de Mallenaar geen enkele set tegen de Tsjech Lubomir Jancarik, de huidige nummer 88 van de wereld. De kans op een ticket voor de nakende Olympische Spelen blijft echter vrij klein: in de volgende ronde wacht immers groepsfavoriet Timo Boll. Het zou een bijzonder grote stunt zijn mocht Devos de Duitser kunnen uitschakelen. Bovendien wacht nadien nog een wedstrijd vooraleer Rio een feit is.

Florent Lambiet (0-4 tegen Kou Lei) en Cedric Nuytinck (0-4 tegen Par Gerell) zetten ook een sterke prestatie neer, maar dat was onvoldoende om hun sterkere tegenstander uit te schakelen. Datzelfde geldt voor Lisa Lung, die net geen set kon afsnoepen van de Roemeense Elizabeta Samara. Dit Belgisch trio is nog niet helemaal uitgeschakeld voor Rio. Morgen start de tweede fase van het toernooi, waarin opnieuw twee tickets kunnen veroverd worden per geslacht. Als laatste optie is er een Olympische ranglijst, waarbij nog minstens twintig plaatsen worden verdeeld.