Logo

Cedric Nuytinck en Florent Lambiet overleefden de eerste ronde van de tweede fase van het Europees Olympisch Kwalificatietoernooi. In de tweede ronde spatte de Olympische droom echter uiteen.

Nuytinck nam in de eerste ronde nipt de maat van de Serviër Marko Jevtovic. Cé wist een knappe 3-1 voorsprong in sets uit te bouwen, maar moest alsnog een belle afstaan aan Jevtovic. Daarin was het echter snel beslist (11-3). Ook tegen de Oostenrijker Robert Gardos kon de Oost-Vlaming in enkele sets goed mee, maar hij won er uiteindelijk slechts een.

Langs Waalse zijde kon Florent Lambiet zijn goede vorm opnieuw etaleren. De Griek Konstantinos Papageorgiou kwam wel elke keer op voorsprong, de speler van Logis Oudergem wist telkens opnieuw langszij te komen. In de belle wist Florent toch twee sets na elkaar te winnen en zich te plaatsen voor de tweede ronde. In zijn duel tegen de Wit-Rus Vladimir Samsonov kon Lambiet zelfs de eerste set winnen. Daar bleef het echter bij: 'Vladi' nam de wedstrijd in handen en duldde enkel in de vijfde set nog tegenstand van onze landgenoot.

Voor Robin Devos en Lisa Lung was de eerste ronde van de tweede fase helaas het eindpunt. Na een goede wedstrijd moest Robin in zes sets zijn meerdere erkennen in Daniel Habesohn. Szandra Pergel gaf Lisa Lung geen kans.