Logo

Gastland Brazilië heeft de testwedstrijd in aanloop naar de Olympische Spelen gewonnen tegen het "Legends Team". Jean-Michel Saive verloor zijn wedstrijd.

Saive, die na zeven opeenvolgende deelnames voor het eerst in de geschiedenis van onze sport op de Olympische Spelen afwezig is in de competitie, kreeg met Hugo Calderano meteen een toptalent tegenover zich. In zijn typisch vechtende stijl, dolf het Belgische tafeltennisicoon uiteindelijk in de belle het onderspit voor de thuisspeler, die later ook beslissend was met een zege tegen de Chinees Wang Liqin. Tussendoor kon Gustavo Tsuboi een 2-0 voorsprong uitbouwen voor de Brazilianen met een zege tegen de Zweed Jorgen Persson. Persson en Wang wisten wel het dubbelspel naar zich toe te trekken.

Dat de thuisploeg zou winnen is natuurlijk niet echt verwonderlijk. Het team is in volle voorbereiding op het Olympisch evenement en is stilaan in piekvorm. De legendes hebben de topsport daarentegen (recent) vaarwel gezegd en trainen bijgevolg op een (veel) lager pitje.