Logo

Ovtcharov - Saive (4 - 3: 10, -9, 6, 7, -9, -6, 9)

Jean-Michel Saive start in zijn match van de waarheid goed aanvallend tegen de Duitser Ovtcharov, maar kijkt wel als eerste tegen een kloof: 1-3. Hij kan ze echter terug rechtzetten, maar Ovtcharov snelt daarna naar een 6-3-voorsprong. Een voorsprong die hij kan vasthouden tot 8-4 en 9-5. Een verbeten Saive komt nog terug tot 9-9, gesteund door het aanwezige publiek, en weet zo het eerste setpunt uit de wedstrijd te nemen, zonder succes. Nu heeft de Duitser een setpunt. Hij verzilvert het wel.

De tweede set start gelijkopgaand: 3-3. Saive krijgt de volledige steun van het publiek en weet zo een kloof te slaan: 6-3. Hij kan ze echter niet behouden. Ovtcharov komt onmiddellijk terug tot 6-6. Het publiek laat opnieuw van zich horen: 8-7 voor de thuisspeler. Jean-Mi stoomt dan door naar twee setballen. De tweede is de goede.

In de derde set loopt Ovtcharov, onder andere via een netje, uit tot 2-0.  Maar Saive zou Saive niet zijn als hij niet blijft vechten: 2-2. Ovtcharov blijft echter doorgaan en komt opnieuw voor, ditmaal tot 7-3. Het publiek roert zich opnieuw, wat Saive toelaat terug te komen tot 5-7 en 6-8. Alhoewel Saive blijft aandringen, is het Ovtcharov die de set naar zich toehaalt met 11-6.

Ook in de vierde set blijft Saive aanvallend spelen. Met wisselend succes in het begin: 1-1. De opslagen van Ovtcharov zijn niet zuiver genoeg, waardoor Saive kan uitlopen tot 3-1. De Duitser klampt echter aan tot 2-4 en kan op eigen opslag deze keer terugkomen tot 4-4 en loopt daarna verder uit tot 7-5. Opnieuw roert het Luikse publiek zich ten voordele van hun speler, maar Jean-Mi blijft tegen een achterstand aankijken: 6-8. Saive valt aan op de opslag van Ovtcharov met succes. De Duitser besluit een time-out te nemen. Een goede zet, want hij wint de drie volgende punten en zo de set.

Saive start goed in de vierde set en weet, opnieuw op de opslag van Ovtcharov, uit te lopen tot 2-0. Ovtcharov houdt daarna gelijke tred: 1-3, 2-4, 3-5, 4-6 en 5-7, maar weet dan terug te komen tot 7-7. Saive besluit dan ook een time-out te nemen. Een goede beslissing: eerst 8-7 en daarna, via het net, 9-7. Maar Ovtcharov weet terug te komen tot 9-9. Tevergeefs: Saive wint de set met 11-9.

Ook in de vijfde set kent Jean-Mi een goede start en loopt onmiddellijk uit tot 4-2. Een voorsprong die hij verder uitdiept tot 6-3 en 8-4. Het publiek moedigt haar speler verder aan, die zo uitloopt tot 10-5 en zo vier setpunten heeft. De tweede setbal brengt Saive terug langs Ovtcharov waardoor een belle zal beslissen wie nog kans maakt om door te stoten naar de volgende ronde.

Saive neemt ook in de belle het voortouw en speelt verder op zijn elan: onmiddellijk 3-0 voor. Onder luid applaus van het publiek wordt het zelfs 4-0. De spelers wisselen van kant bij een 5-1 voorsprong voor de thuisspeler. Na een voorsprong van 6-3, moet Saive de rol een beetje lossen: Ovtcharov komt terug tot 5-6. Een kantbal brengt hij langs Jean-Mi. De spelers houden dan gelijke tred tot 8-8, waarna Ovtcharov weet uit te lopen tot 10-8 en zo twee matchballen verovert. Saive bijt van zich af en kan de eerste matchbal redden, maar de tweede was er teveel aan.

Maze - Carter (4 - 0: 4, 5, 6, 5)

De Deen en de 19-jarige Australiër starten gelijk opgaand, maar het is de Deen die een eerste kloof kan slaan bij 4-2. Hij weet deze verder uit te diepen tot 8-3. Maze wint uiteindelijk de eerste set met 11-4.

Ook in de tweede set weet Maze een kloofje te slaan bij 4-2.Opnieuw loopt Maze verder uit en pakt via 7-3 en 11-5 de tweede setwinst in de wedstrijd.

Maze snelt in de derde set onmiddellijk weg van de jonge Australiër: 4-1. Tijd voor een time-out voor Carter. Eentje die geen echte vruchten afwerpt: 3-7, 5-8 en 6-11.

In de vierde set blijft Maze te sterk voor de Trent Carter. Een eerste voorsprong van 5-2 geeft hij niet meer uit handen: 8-3, 9-5 en matchwinst na 11-5.