Logo

Böll - Kreanga (2 - 4: -7, -8, -12, 7, 7, -9)

Kreanga neemt onmiddellijk het voortouw en loopt snel uit tot 10-6 en weet de eerste set te winnen met 11-7.

In een spannendere tweede set zijn de spelers beter aan elkaar gewaagd, maar opnieuw weet Kreanga een, weliswaar kleine, voorsprong bijeen te spele. Genoeg om de set te winnen met 11-8.

In de derde set weet Timo Böll eindelijk een voorsprong bij elkaar te spelen: 4-1 en 5-2. Maar dan komt Kreanga terug tot 5-5. Bij een 8-7 voorsprong van Kreanga neemt Timo Böll (om een onduidelijke reden) plots de bal in zijn handen en wordt het 9-7. Bij een 10-8 voorsprong van Kreanga weet de Duitser beide setballen echter te neutraliseren. Ook een derde setbal kan de Griek niet omzetten in setwinst, zodat het nu de beurt is aan Böll, ook zonder succes. De vierde setbal voor Kreanga is wel de goede.

Ook in de vierde set moet Timo Böll in eerste instantie aankijken tegen een achterstand: 1-3. Een achterstand die hij pas bij 7-7 weet weg te werken, waarna hij onmiddellijk doorstoomt naar 11-7.

In de vijfde set speelt Timo Böll verder op zijn elan en Kalinikos Kreanga kijkt snel aan tegen een 0-4-achterstand. De Griek weet het evenwicht echter te herstellen: 4-4. Timo neemt dan opnieuw de overhand en loopt opnieuw uit, dit maal tot 7-5, 8-6 en 10-7. De eerste setbal is deze keer onmiddellijk de goede voor de Duitser.

De Griek start wervelend aan de derde set en loopt in een mum van tijd uit tot 5-1. De Duitser laat zich niet doen en komt terug tot 3-5 na een spannende rally die eindigt met een uitschuiver van Kreanga. Die besluit om daarna een time-out te nemen (ook al heeft hij geen trainer bij zich). Het eerstvolgende punt is daarna voor Böll, maar Kreanga weet zijn voorsprong te behouden: 7-5, 8-6 en 9-7. Enkele lange, mooie en spannende rallies later staat het 10-9 voor de Griek, die de eerste wedstrijdbal meteen aangrijpt om zijn eerste zege van het tornooi te boeken.

Gao - Toriola (3 - 3: 8, -4, 10, -6, -8, 9)

Een eerste gelijkopgaande set tussen de Singaporees en de Nigeriaan tot 6-6. Dan kan Gao uitlopen tot 10-7, een voorsprong die hij niet meer afgeeft, ondanks aandringen van Toriola: 11-8.

Ook de tweede set start gelijkgaan, maar deze keer is het Toriola die een afstand kan nemen: 8-4 en zelfs 11-4.

In de derde set start de Singaporees iets beter dan Toriola, die zo constant tegen een achterstand aankijkt tot 2-4. Een achterstand die hij bij 5-5 heeft kunnen wegwerken. Gao blijft echter de betere en komt opnieuw tot een voorsprong bij 9-, maar Toriola vecht terug tot 9-9 en zelfs 10-9, maar hij weet de setbal niet te benutten. Gao kan hiervan profiteren door de volgende twee punten te winnen en zo de derde set in huis te halen.

Met een prachtige rally vecht Toriola zich in de vierde set naar een 2-1 voorsprong, die hij uitbreidt tot 3-1 , 5-2, 6-3 en 8-4. Dan pas verweert Gao zich een beetje tot 8-6, maar moet dn opnieuw de rol lossen: 11-6 voor de Nigeriaan.

In de vijfde set blijven spelers opnieuw aan elkaar gewaagd, wat via mooie balwisselingen resulteert in een 6-5 voorsprong voor Gao, iets later gecounterd door Toriola die zich naar een 7-6 voorsprong vecht. Een voorsprong die hij bij 9-7 nog steeds vasthoudt en bij 10-7 krijgt hij een eerste setbal in deze set. Gao weet deze te redden, maar Toriola wint de set met een netbal.

Gao neemt de zesde set in handen en loopt makkelijk uit tot 4-1 en 7-3. Toriola weet zich echter in het spoor van de Singaporees vast te bijten en komt terug tot 7-8, wat Gao naar een time-out doet grijpen. Toriola maakt hiervan gebruik om even te rusten, want net als Kreanga en Chuang heeft ook hij geen coach meegebracht naar het tornooi.De time-out heeft Gao deugd gedaan, want hij kan opnieuw uitlopen, deze keer tot 10-8. Toriola komt mooi terug tot 10-9, maar een netbal geeft Gao wel de setoverwinning.

De belle start opnieuw gelijkopgaand. Beide spelers weten eerst twee punten te winnen, maar de Nigeriaan weet dan uit te lopen tot 4-2. De spelers wisselen van kant bij een 5-3 voorsprong voor Toriola. De verbeten Nigeriaan blijft vechten om zijn voorsprong uit te breiden, maar een kantbal belet dat: 6-4. Een netbal later staat het dan toch 7-4, waarna Toriola doorstoomt naar 9-4. Uiteindelijk wint hij de wedstrijd met 11-5.