Logo

Legout brengt thuispubliek eveneens in extase

Het Franse publiek werd verwend tijdens de openingsdag van de Men's World Cup. De twee uitgenodigde landgenoten Christophe Legout (gastland wildcard) en Adrien Mattenet (ITTF wildcard) wisten beiden te winnen.

Vooraleer de Parijzenaars konden juichen wist de Braziliaan Tsuboi de Intercontinentale beker te winnen, ondanks een verliesbeurt tegen de onverwacht sterke Australiër William Henzl die uiteindelijk de tweede plaats opeiste.

Daarna was het wel de beurt aan de thuisspelers. Adrien Mattenet wist meteen zijn gestage opgang opnieuw verf bij te zetten. De wedstrijd tegen Samsonov kon alle kanten opgaan, maar met de steun van het publiek zette de jongste van de Franse deelnemers zijn eerste performance van de dag neer. Enkele uren later kon Mattenet een tweede scalp veroveren: in zes sets ging hij voorbij Chuang Chih-Yuan.

Christophe Legout kon uiteraard niet achterblijven en wist eveneens een performance te boeken: hij versloeg Tang Peng uit Hongkong.

Vladimir Samsonov kon zijn nederlaag tegen Mattenet onmiddellijk rechtzetten. Hij versloeg de Japanner Jun Mizutani, op de huidige rangschikking toch ook enkele plaatsen hoger dan de Wit-Rus. De laatste stunt van de dag kwam van Ko Lai Chak. De Hongkonger ging voorbij Oh Sang Eun.

Dimitrij Ovtcharov was ook heel dicht bij een stunt. Tegen wereldkampioen Zhang Jike kon hij zijn 0-2 en 1-3 voorsprong echter niet omzetten in winst.

Morgen staan de resterende groepswedstrijden en de kwartfinales op het programma.