Logo

In het Zweedse Halmstad was poule 2 bijzonder spannend tijdens de kwalificatiefase van de Wereldbeker voor mannen. Uiteindelijk gooide de Braziliaan Gustova Tsuboi de hele ranglijst overhoop.

Tsuboi, de nummer drie in de poule, won én verloor een wedstrijd met 4-3, net zoals de Portugees Tiago Apolonia en de Egyptenaar Omar Assar. Nadat de rook was opgestegen en alle punten werden geteld, bleek dat Tsuboi en Assar doorstootten, terwijl groepsfavoriet Apolonia vroegtijdig het toernooi moet verlaten.

Ook in poule 4 stoot de nummer drie door. Thuisspeler Anton Kallberg bedankte voor zijn wildcard door de Indiër Achanta Kamal, die weliswaar terugkomt van blessure, in vier sets te passeren en zo de tweede plaats in te nemen na de Oostenrijker Robert Gardos. In poule 1 wist Kristian Karlsson, de tweede Zweed actief in de wereldbeker, de groepswinst af te snoepen van de Singaporese favoriet Gao Ning. William Henzel moest tevreden zijn met setwinst op Karlsson.

Enkel in poule 2 eindigde de stand zoals de wereldranglijst zou laten vermoeden: Panagiotis Gionis en Simon Gauzy hielden de Amerikaan Jimmy Butler ruim achter zich, terwijl de Griekse verdediger stand hield tegen de Fransman.