Logo

Philippe Saive beste in de klasse van 40-jarigen

Vorige week werden in Zweden de Wereldkampioenschappen voor Veteranen gespeeld. België was met 31 deelnemers goed vertegenwoordigd op de 16de editie van het evenement en veroverde zelfs de gouden medaille in de meest prestigieuze reeks.

 

Philippe Saive nam voor het eerst deel aan deze wereldkampioenschappen. Het eerste reekshoofd in de belangrijkste reeks (heren 40-49) kaapte meteen de hoofdprijs weg. Een tweede gouden medaille was weggelegd voor Mavis van Gelder. Aan de zijde van de Tsjechische Krejcova werd in de groepsfase beslag gelegd op de tweede plek. Ondanks het feit dat in het dubbel dames 85+ slechts een groep was, werd toch een finale gespeeld. De tegenstanders van dienst kwamen niet opdagen waardoor Mavis zonder slag of stoot alsnog beslag legde op het goud.

Yuan Yao Chang bezorgde België een derde medaille. In de reeks heren 60-64 veroverde hij het brons.

Ook in de troostreeksen wist België nog eremetaal te veroveren: goud voor Mirille Migeotte (dubbel dames 80-84); zilver voor Mavis van Gelder (dames 85+) en Emile Alomaine (heren dubbel 85+); brons voor Jean-Marie Van Rintel (heren 50-59) en Nicolas Neetens (heren dubbel 85+).