Logo

Wang Yue Gu beslist opnieuw de wedstrijd in de belle van het vijfde duel

Singapore is de eerste finalist bij de dames. De titelverdediger kroop, net als gisteren tegen Duitsland, opnieuw door het oog van de naald.

 

Ditmaal capituleren de Zuid-Koreaanse dames pas met het allerkleinste verschil in de vijfde set van het vijfde duel. Wang Yuegu was opnieuw matchwinnaar door het beslissende punt te maken voor de titelverdediger.

Vandaag was de in te halen achterstand voor de Singaporezen kleiner: Wang Yue Gu zette het nipte verlies van Feng Tian Wei tegen verdedigster Kim Kyung Ah meteen recht. Een sterke Dang Yeo Se bracht Zuid-Korea opnieuw op voorsprong door in drie sets voorbij Li Jiawei te gaan. Kopvrouw Feng won daarna van Seok Ha Jung, zodat het vijfde duel uitsluitsel moest brengen.

Net als vrijdagavond waren het Wang Yue Gu en Kim Kyong Ah die opnieuw als laatste aan de slag gingen. Tegen het verdedigende werk van Kim Kyung Ah is het altijd moeilijk opboksen. De wedstrijd kon alle kanten opgaan en werd uiteindelijk pas in de belle met het kleinste verschil beslecht in het voordeel van Wang.

 

3 - 2 Singapore - Zuid-Korea
0 - 1 FENG Tian Wei - KIM Kyung Ah 2 - 3 -10, 13, 9, -1, -7
1 - 1 WANG Yue Gu - SEOK Ha Jung 3 - 2 7, -9, -9, 10, 6
1 - 2 LI Jia Wei - DANG Ye Seo 0 - 3 -11, -5, -6
2 - 2 FENG Tian Wei - SEOK Ha Jung 3 - 1 5, 3, -9, 8
3 - 2 WANG Yue Gu - KIM Kyung Ah 3 - 2 7, -10, -7, 6, 9