Logo

Iran wint wedstrijd zonder inzet

De Belgische heren hebben hun laatste wedstrijd op het Wereldkampioenschap voor Landenteams in Dortmund verloren van Iran. De Belgen eindigen zo op een 34ste plaats.

In een wedstrijd die nauwelijks belang had voor de Belgische heren, de doelstelling van behoud werd reeds woensdag behaald, koos men opnieuw voor de jeugd. Cedric Nuytinck ging volop zijn kans tegen de Iraanse kopman Noshad Alamian (ITTF-89) maar kwam duidelijk te kort. De Olympiër, die zich via het kwalificatietoernooi in het Midden-Oosten wist te plaatsen voor Londen, wist op de beslissende momenten het verschil te maken.

Lauric Jean (foto) begon te wild tegen Nima Alamian, de jongere broer van Noshad. In de derde set wist coach Martin Bratanov meer rust in het spel van Lauric te leggen, wat setwinst opleverde. In de vierde moest Bratanov Lauric opnieuw tot de orde roepen mits een time-out bij een 0-3 achterstand. De speler van Indeland Jülich wist zo ook de vierde set naar zich toe te trekken. In de belle heeft Lauric het moeilijk met de service-ontvangst. Als hij daar sterker op wordt, is het blokspel van de Iraniër echter te sterk. Niettemin dwingt Lauric Nima nog tot een time-out, vooraleer die de wedstrijd kan uitmaken.

In de derde wedstrijd neemt Benjamin Rogiers het op tegen Afshin Noroozi. Benjamin probeert via aanvallend spel de beslissing te forceren, maar zijn tegenstander weet steeds beter te retourneren. Uiteindelijk weet Rogiers in deze wedstrijd een set te winnen, maar het is Noroozi die met veel variatie in zijn spel Rogiers op de knieën dwingt.

0 - 3 België - Iran
0 - 1 Cedric NUYTINCK - Noshad ALAMIAN 0 - 3 -8, -7, -4
0 - 2 Lauric JEAN - Nima ALAMIAN 2 - 3 -4, -9, 5, 9, -7
0 - 3 Benjamin ROGIERS - Ashfin NOROOZI 1 - 3 -9, -8, 9, -5