Logo

Chinese heren blijven tot op heden ongeslagen

China en Zuid-Korea vervolledigen de halve finales bij de heren. De Chinese heren blijven, net als hun vrouwelijke collega's, tot op heden ongeslagen.

 

Ma Lin moest in de groepsfase in totaal drie sets toestaan aan zijn Zweedse en Hongkongse opponenten. Zhang Jike verloor tot op heden een set tegen Robert Svensson. Alles wijst er dus op dat de Chinezen weinig hoeven te vrezen voor een nieuwe titel. Robert Gardos voegde een nieuwe setnederlaag toe op het conto van Ma Lin, maar verder geraakte Oostenrijk niet in de kwartfinales van het WK voor Landenteams tegen de titelverdediger.

Zuid-Korea wordt de volgende opponent van het almachtige China. De Zuid-Koreanen wisten hun groep eveneens te winnen, maar hadden het een pak moeilijker tegen Oostenrijk, Taïwan, Hongarije, Frankrijk en Denemarken. In de kwartfinale wachtte een tweede ontmoeting met Chinese Taipei, dat zich in haar achtste finale ontdeed van Hongkong. Ditmaal wisten Joo Se Hyuk, Oh Sang Eun en Ryu Seung Min de klus in vier wedstrijden te klaren.