Logo

Groepswinst voor Japan ondanks nederlaag tegen Polen.

De Japanse heren, het derde reekshoofd tijdens het WK voor Landenteams in het Duitse Dortmund, hebben zich na een slipper tegen Polen goed herpakt. In de kwartfinale versloeg het jonge team de meer ervaren spelers uit Singapore.

 

Japan wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinales van het WK ondanks een vroege nederlaag tegen de Poolse heren. Zonder Jun Mizutani ging het jonge Japanse team op de tweede dag de boot in tegen Polen. Koki Niwa redde toen de eer in de openingswedstrijd maar Seiya Kishikawa en Maharu Yoshimura verloren de drie volgende wedstrijden met het kleinste verschil.

Omdat de Polen deze stunt enkel konden herhalen tegen Rusland en het feit dat de Japanners hun andere kwalificatiewedstrijden tegen Rusland, Kroatië, Slovakije en Wit-Rusland wel wisten te winnen plaatsten ze zich alsnog rechtstreeks voor de kwartfinales.

Daarin namen ze het op tegen Singapore. Kopman Jun Mizutani (foto) ondervond daarin weinig problemen met Pang Xue Jie. Koki Niwa leverde een zware strijd met Gao Ning, maar de jongste Japanse deelnemer bij de heren trok wel aan het langste eind. Singapore sloeg terug met een zege van Yang Zi tegen Kenji Matsudaira, waarna zich een thriller ontspon tussen Jun Mizutani en Gao Ning. De Japanner won de eerste twee sets ruim, terwijl Gao Ning de derde set voor zijn rekening nam. Set vier was een dubbeltje op zijn kant, maar Jun Mizutani wist het lichte overwicht van de Singaporees niet te weerstaan. In de beslissende vijfde set weet de Japanner zijn derde setbal op te zetten in winst.

Singapore verdiende haar plaats in de kwartfinales dankzij een derde plaats in poule B na Duitsland en Portugal. Het was in haar kwalificatiegroep wel nipt de betere van Tsjechië, Spanje en Servië. In de 1/8ste finale lootte Singapore het Wit-Rusland van Vladimir Samsonov. De kopman en voormalige speler van La Villette Charleroi won de openingswedstrijd van Pang Xue Jie, maar Evgueni Chtchetinine (2-3 tegen Gao Ning) en Pavel Platonov (1-3 van Yang Zi) bleken niet in staat om te stunten. In de titanenstrijd tegen Gao Ning trok "Vladi" in drie sets aan het kortste eind.

 

3 - 1 Japan - Singapore1 - 0 Jun MIZUTANI - PANG Xue Jie 3 - 0 7, 6, 3
2 - 0 Koki NIWA - GAO Ning 3 - 0 11, 7, 11
2 - 1 Kenji MATSUDAIRA - YANG Zi 1 - 3 -4, 9, -10, -6
3 - 1 Jun MIZUTANI - GAO Ning 3 - 2 7, 8, -7, -10, 11

-
Koki NIWA - PANG Xue Jie
-