Logo

China verovert zes van de zeven gouden medailles in Bahrein

Net als de voorbijgaande jaren behoudt China haar dominantie in de tafeltenniswereld en dat lijkt de komende jaren zo te blijven. China won maar liefst zes van de zeven goude medailles die in Bahrein werden uitgedeeld.

Daar past echter een grote maar bij. De koninginnenreeks, de jongens junioren, ging niet naar China. Koki Niwa, het eerste reekshoofd uit Japan, maakte zijn rol helemaal waar. In de finale versloeg hij zijn Chinese opponent, Lin Gaoyuan, in zes sets. Gaoyuan was overigens de enige Chinees die de halve finales haalde. Japan was zowaar het dominerende land met Maharu Yoshimura als tweede halve finalist. Quentin Robinot verdedigde de Europese (en Franse) eer, maar geraakt niet voorbij Niwa.

Ook in het dubbelspel wordt de dominantie van China bij de jongens sterk uitgedaagd. Opnieuw zijn de Fransen, met Quentin Robinot en Simon Gauzy, prominent aanwezig, maar verder dan setwinst in de finale tegen Song en Zheng kwam de Europese grootheid niet.

Bij de meisjes blijft de Chinese dominantie echter volledig met vier medailles. Zelfs eerste reekshoofd Kasumi Ishikawa moest er aan geloven: in de tweede ronde werd de Japanse (komt dit land niet stilaan bekend voor?) uitgeschakeld door de latere winnares Chen Meng. De vier Chinese dames mochten onderling ook de medailles verdelen in de finale van het dubbelspel. Roemenië en Taïwan bleken in de halve finales weinig partij voor ze te zijn.

In het dubbel gemengd bleven de Chinese dames dominant. Deze keer konden de heren wel mee aanschuiven met vier nieuwe medailles voor China als gevolg.

Eerder had China in zowel bij de jongens als de meisjes ook de landencompetitie gewonnen.

 

Wereldkampioenen Junioren

  • Jongens: Koki Niwa
  • Meisjes: Chen Meng
  • Jongens dubbel: Song Hongyuan / Zheng Peifeng
  • Meisjes dubbel: Cheng Meng / Gu Yuting
  • Dubbel gemengd: Song Hongyuan / Chen Meng
  • Jongens (team): China
  • Meisjes (team): China