Logo

Enkel Robin Devos verliest in de eerste ronde.

 

 

Alle vier de Belgische junioren hadden een haalbare kaart nadat ze ieder eerste geëindigd waren in hun kwalificatiereeks. Enkel Julien Indeherberg (WK, 45) had met de Indiër Sathiyan Gnanasekaran (WK, 19) een hoger gerangschikte tegenstander. Maar Julien liet zien waarom hij knap eerste geëindigd was in zijn poule en speelde een erg sterke wedstrijd. Tot 2/2 ging het nog gelijk op, maar toen snelde Julien naar een 4/2 overwinning. Sterk gespeeld als je weet dat Gnanasekaran eerder deze week nog brons haalde tijdens het ploegentornooi. In de tweede ronde speelt Julien tegen regerend Europees kampioen, de Fransman Tristan Flore (WK, 12). Een zware loting, maar met zijn huidige vorm moet Julien kunnen verrassen. Hij kan raad vragen bij ploegmaat Robin Devos. Die was op het Europees kampioenschap, in het ploegentornooi, de enige die Flore kon kloppen.

Cedric Nuytinck (WK, 20) had met de Zweed Antony Tran (WK,39) een tegenstander die enkele jaren geleden bij de cadetten nog de evenknie was van hem, maar de laatste jaren iets is weggezakt op de ranglijsten. Cedric liet zich niet verrassen en kwam al snel 3/1 voor. Even werd het nog spannend toen Tran de vijfde set won, maar met 11/7 in de zesde set, plaatste Cedric zich al bij al gemakkelijk voor de tweede ronde. Hij zal het opnemen tegen een andere Indiër, Harmeet Desai (WK, 16). Een mooie loting gezien de andere reekshoofden in de hoofdtabel.

Emilien Vanrossomme (WK,32) mocht zijn eerste ronde op de hoofdtabel tegen de Puerto Ricaan Richard Pietri (WK,64). Emilien liet zien waarom hij zoveel hoger staat op de wereldranglijst dan zijn tegenstander en gunde de Zuid-Amerikaan geen set. Emilien heeft in de tweede ronde waarschijnlijk de moeilijkste loting. Hij moet het opnemen tegen de tweede speler van China, Wu Jiiaji (WK,3). Een erg sterke penhouder-speler, die eerder nog het goud won in het ploegentornooi, maar ook Emilien moet erin geloven. Vorig jaar nog klopte Lauric Jean deze Chinees op een internationaal jeugdtornooi, dus hij is zeker niet onklopbaar.

Voor Robin Devos (WK,30) zit het erop. Hij verloor kansloos met 4/0 tegen de Zuid-Koreaan Kwang Il Baek (WK, 85). Aangezien de Zuid-Koreaan niet op de wereldranglijst staat, lijkt deze nederlaag misschien onverwacht, maar ook in het ploegentornooi had Robin al van Baek verloren, toen met 3/1. Ook Emilien verloor toen van de Zuid-Koreaan. Enkel Julien wist hem al te kloppen, in zijn kwalificatiereeks voor het enkeltornooi.

Vandaag stonden ook de eerste wedstrijd van de reeks jongens dubbel op het programma. Cedric en Robin hadden onmiddellijk een zware opdracht met de Taiwanezen Chia-Liang Hsu (WK,53) en Chun-Lin Lee (WK, 36). Ondanks dat beide spelers lager staan dan onze landgenoten, blijven Aziatische spelers een zware dobber. En dat bleek ook. Robin en Cedric geraakten nooit in de wedstrijd en verloren kansloos met 3/0. Voor Emilien en Julien was er ook een zware loting. Zij mochten tegen de Indiërs Souhav Sara (WK, 43) en Sathiyan Gnanasekaran (WK, 19). Maar Emilien en Julien lieten zien waarom ze dubbelspecialisten genoemd worden, en na een zwaar verloren eerste set, snelden ze naar een al bij al gemakkelijke 3/1 zege. Zij nemen het in de tweede ronde op tegen het sterke Japanse duo Yuto Muramatsu (WK,11) en Asuka Sakai (WK,17).

In het dubbel gemengd zit alleen Cedric nog in het tornooi met zijn Nederlandse partner Brit Eerland. Hij speelt morgen de derde ronde. Vandaag werden er geen wedstrijden gespeeld in het dubbel gemengd.