Logo

Liu Shiwen is de enige speelster die één van de vier reekshoofden kon kloppen tijdens de kwartfinales van het WK 2011.

De Chinese heeft een tijdje in het internationaal tafeltennis vaarwel moeten zeggen wegens een blessure en zakte weg van de eerste plaats. Bij aanvang van het WK stond ze als vijfde gerangschikt op de wereldranglijst. In die hoedanigheid daagde ze vandaag in de laatste kwartfinale Guo Yan uit. Het huidige nummer twee van de wereld was gisteren nog te sterk voor onze landgenote Li Jie.

Het werd een spannende partij waarin Liu Shiwen in de vier gespeelde games telkens aan het langste eind trok. Makkelijk was het echter niet. Vooral mentaal een heel uitputtende wedstrijd, want in een Chinees onderonsje zetelen geen trainers aan de rand van het court.

Dat was overigens het geval in drie van de vier wedstrijden deze ochtend. Li Xiao Xia en Wu Yang speelden de eerste partij van de dag eveneens zonder hulp. De huidige nummer een van de wereld versloeg in een vijfsetter haar verdedigende landgenote uit de top 8. Ook de laatste verdedigend ingestelde speelster, Fan Ying, verlaat het tornooi. Zij sleepte er tegen Guo Yue wel een schitterende zevende game uit, maar het nummer drie van de wereld was uiteindelijk te sterk in opnieuw een wedstrijd zonder coach.

De Singaporese Feng Tianwei kon wel beroep doen op mentale steun in haar overlevingsstrijd tegen Ding Ning. Het werd echter een hopeloze strijd voor de enige niet-Chinese kwartfinaliste. Ding Ning gaf nauwelijks iets weg.

De medailles gaan zo zeker allemaal naar China bij de dames. Enkel de volgorde van de Chinese meisjes die het podium mogen betreden moet nog bepaald worden.

Resultaten

  • Li Xiao Xia - Wu Yang (4 - 1: 7, 5, -10, 8, 6)
  • Fan Ying - Guo Yue (3 - 4: -4, -7, 4, 8, -5, 5, -4)
  • Ding Ning - Feng Tianwei (4 - 0: 3, 5, 6, 4)
  • Liu Shiwen - Guo Yan (4 - 0: 3, 10, 5, 10)

Halve finales

  • Li Xiao Xia - Guo Yue
  • Ding Ning - Liu Shiwen