Logo

Jean-Michel Saive heeft de tweede ronde op het WK niet overleefd.

De Zuid-Koreaan Oh Sang Eun, een oude ploegmaat van Saive bij La Villette Charleroi, bleek in vijf sets de betere voor onze landgenoot. Daarmee komt zijn eigen voorspelling uit, want voor de wedstrijd gaf Jean-Mi zichzelf 30% kans op een overwinning.

Aan de ingesteldheid van de 41-jarige Luikenaar zal het allessinds niet gelegen hebben. In zijn gekende vechtstijl maakt hij het zijn opponent zeker niet eenvoudig, maar het nummer 11 van de wereld is tegenwoordig te sterk voor onze landgenoot.

Het is een emotionele Saive die na de obligatoire TV-interviews de Belgische pers te woord staat. "Ik ben tevreden over mijn niveau in de eerste drie sets. De tweede set had ik ook moeten winnen, maar op mijn setpunten nam Oh Sang Eun veel risico's die in zijn voordeel uitdraaiden. Na set drie speelde hij veel ontspannender en ging zijn niveau de hoogte in." Door de uitschakeling in de tweede ronde heeft Saive nog geen zekerheid over een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Resultaat

  • Jean-Michel Saive - Oh Sang Eun (1 - 4: -9, -10, 9, -5, -4)