Logo

Jean-Michel Saive heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK (update met reactie Gavin Rumgay).

In Rotterdam versloeg hij de Schot Gavin Rumgay, in 2009-2010 nog te bewonderen in Mortsel. Rumgay heeft in de Belgische Superdivisie nooit tegen Saive kunnen spelen. Volgens Jean-Mi was dit hun allereerste ontmoeting. "Ik heb niet slecht tegen hem gespeeld, hij had ook geen moeilijke opslagen. Het was wel wennen aan de zaal. Het gaat hier trager dan tijdens de opwarming."

Saive won de wedstrijd met 4-2. "Iedereen loopt hier gestresseerd rond. Vooral in de tweede ronde verwacht ik toppers die sneuvelen. Zelf mag ik niet klagen over mijn loting." Wachten op de tweede ronde is overigens niet nodig. Christian Süss moet het tornooi al verlaten na verlies in de belle tegen de Noord-Koreaan Jang Song Man en ook Tiago Apolonia verlaat het WK vroegtijdig na een uitschakeling door de Deen Alan Bentsen.

Jean-Mi speelt zijn tweede wedstrijd tegen de Zuid-Koreaan Oh Sang Eun. "Zijn spel ligt me niet zo, maar ik kan er wel tegen winnen."

De Schot Gavin Rumgay kijkt ook tevreden terug op zijn tornooi: "Ik ben bijzonder tevreden over mijn WK. Door de kwalificaties geraken was al een mooie prestatie op zich. Mijn wedstrijd tegen Saive mocht er ook zijn. Het was veel spannender dan verwacht. Maar 'De Legende' Saive maakt nog steeds geen fouten." Rumgay keek ook even terug op zijn periode bij Mortsel: "Ik had een heel fijn seizoen in België. Misschien kom ik zelfs terug naar jullie land...".

Voor Yannick Vostes zit het WK er op in het enkelspel. In een moeizame partij verloor hij met 2-4 van de Rus Kirill Skachkov. "Spijtig, ik heb het gevoel dat er meer in zat, maar het gebrek aan ritme heeft me hier parten gespeeld. Het is dan ook mijn eerste echte tornooi sinds juli." Toch kijkt onze landgenoot positief terug op zijn ervaringen in Rotterdam: "Ik had veel zin om hier te spelen. Het behaalde niveau was goed, vooral tijdens de kwalificaties."

Vostes speelt vanavond wel nog in het dubbelspel met Rogiers: "In het dubbelspel is alles mogelijk."

Resultaten

  • Jean-Michel Saive - Gavin Rumgay (4 - 2: -7, 10, 9, 8, -6, 7)
  • Yannick Vostes - Kirill Skachkov (2 - 4: -7, 7, -7, -4, 10, -5)