Logo

Yannick Vostes, Benjamin Rogiers en Lauric Jean hebben de groepsfase overleefd.

Het Belgische trio is als groepshoofd gestart en maakte die rol waar. Jean doet dit foutloos tegen Ahmad Faisal (Verenigde Arabische Emiraten). Rogiers moet een set toestaan aan de Libanese veteraan Mohamed El Habech. Yannick Vostes had de moeilijkste wedstrijd tegen Chang Hoi Wa uit Macedonië.

Ludovic Bierny leek te gaan stunten tegen de Zwitser Nicola Mohler. Verlies in de eerste set werd rechtgezet met drie setwinsten op een rij, waarbij hij de Zwitser duidelijk de baas was. Twee matchballen werden echter niet benut, waarna de Zwitser het heft in eigen handen nam.

Benjamin en Lauric zullen het in de eerste ronde van de kwalificatietabel om 14.30 uur opnemen tegen twee andere groepswinnaars. Rogiers wacht een confrontatie met de Griek Lagogiannis (ITTF-367). Een speler die al veel watertjes heeft doorzwommen, maar nooit hoger is geraakt dan plaats 330. Lauric Jean krijgt op papier een zwakkere tegenstander tegenover zich: Sdrna Milicevic staat momenteel op de 382ste plaats. De hoogste ranking van de Bosniër is echter 137...

Yannick Vostes is rechtstreeks geplaatst voor de tweede en laatste voorronde.

Resultaten

  • Yannick Vostes - Chang Hoi Wa (4 - 2: 8, 5, 6, -12, -5, 2)
  • Lauric Jean - Faisal Ahmed (4 - 0: 9, 6, 7, 11)
  • Benjamin Rogiers - Mohamed El Habech (4 - 1: 9, 6, -7, 3, 7)
  • Ludovic Bierny - Nicola Mohler (3 - 4: -6, 8, 9, 7, -11, -7, -4)