Logo

Ludovic Bierny heeft zijn eerste wedstrijd van het WK gewonnen.

Bierny (ITTF-469) had voor aanvang van zijn wedstrijd nog nooit van zijn tegenstander gehoord en had dus geen idee of het een makkelijke of moeilijke wedstrijd ging worden. Logisch ook, want Achille Dodin uit de Seychellen heeft nog geen wereldranking. Een tweede onverwachte moeilijkheid was het koppel duiven dat zich in hal 1 heeft genesteld. Zij vlogen tijdens de voorgaande wedstrijd immers regelmatig langs tafel 10.

Het verschil tussen beide spelers was groot. Bovendien had Ludo, vooral bij aanvang van de tweede set, het geluk aan zijn kant. Enkel in de derde set kon Dodin de wedstrijd spannend maken. Ludo kwam snel achter en moest zijn opslagen gebruiken om het tij te keren. De vierde set ging dan weer makkelijker.

"Ik heb de wedstrijd gewonnen", was het enige dat Bierny over de wedstrijd kon zeggen, waarna een discussie ontstond met Bart Vermoesen over het mogelijke Belgische klassement van zijn tegenstander. Conclusie: ergens tussen B4 en B6. Bart Vermoesen vervangt overigens Thierry Cabrera als trainer op het WK voor de spelers van de Leuvense Topsportschool. Cabrera moest afzeggen wegens ziekte.

De duiven hebben we tijdens de wedstrijd overigens niet meer gezien.

Resultaat

  • Ludovic Bierny - Achille Dodin (4 - 0: 2, 2, 7, 6)