Logo

124 landen en 817 deelnemers aangemeld voor WK in mei te Rotterdam

Nooit eerder schreven zich zoveel deelnemers en landen zich in voor een individueel WK Tafeltennis, dat van 8 tot en met 15 mei aanstaande in Rotterdam wordt georganiseerd. Met 124 landen en 817 deelnemers waarvan 475 mannen en 342 vrouwen is daarmee het eerste record gevestigd.

Tornooidirecteur Ton van Happen: "Sinds we de Wereldkampioenschappen toegewezen hebben gekregen van de Internationale Tafeltennis Federatie hebben we er alles aan gedaan om zoveel mogelijk deelnemers naar Nederland te halen. Een flinke scheut Rotterdamse gastvrijheid en veel aandacht voor de (internationale) profilering van ons tornooi hebben bijgedragen aan deze mooie mijlpaal."

De Wereldkampioenschappen zijn ook een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen in 2012. Een aspect dat volgens Van Happen mede heeft bijgedragen aan het deelnemersaantal. "Onze organisatie is elke dag bezig om een topsportklimaat straks in mei te garanderen. Dit is ook nodig om de 'Road to London' voor de atleten te plaveien. Het grote aantal deelnemers laat zien dat men internationaal onze inspanningen waardeert."

Inmiddels hebben ook 35 landen en 300 deelnemers zich ingeschreven voor de Dutch Open gehandicapten, dat tijdens het WK wordt georganiseerd. "Goed om te zien dat ook hier veel animo voor is. De gehandicaptensport verdient dat ook", aldus Van Happen.