Logo

De Belgische mannen hebben hun groep in de tweede divisie gewonnen. Ze bleven daarvoor ongeslagen in groep H. Vandaag werd de laatste match gewonnen van Bosnië-Herzegovina. Jean-Michel Saive bleef aan de kant ten voordele van Ludovic Bierny, die zo zijn debuut voor de nationale ploeg maakt.

Het werd zonder Saive een bijzonder spannende strijd. Benjamin Rogiers (ITTF-250) verloor immers eerder verrassend zijn openingswedstrijd tegen Duranspahic (ITTF-307). Ludovic Bierny (ITTF-490) kon als derde man zijn enige wedstrijd van de dag niet winnend afsluiten tegen de nochtans lager geklasseerde Sehic (ITTF-729). Vostes was wel attent. Hij won zijn twee wedstrijden wel. Milicevic (ITTF-255) ging met 3-1 de boot in tegen onze landgenoot; Duranspahic bewees tegen Vostes echter opnieuw zijn kunnen en boog pas in de belle.

Uiteindelijk kon Rogiers de zaak rechtzetten in de beslissende 5de wedstrijd tegen Milicevic.

Door de groep te winnen zijn onze heren rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales en eindigen dus tussen plaats 25 en 32. Als onze landgenoten de finale van de 2de divisie halen, heroveren ze hun plek in de Champions Division op het volgende WK voor landenteams.

België - Bosnië (3 - 2)

  • Rogiers - Duranspahic (2 - 3: -9, 4, 9, -6, -6)
  • Vostes - Milicevic (3 - 1: 6, -12, 4, 4)
  • Bierny - Sehic (0 - 3: -8 ,-9, -9)
  • Vostes - Duranspahic (3 - 2: 1, -5, 9, -8, 6)
  • Rogiers - Milicevic (3 - 0: 8, 7, 7)