Logo

Het Marrokaanse Rabat leverde een verrassende nieuwe Wereldkampioen op bij de junioren: ondanks de Chinese dominantie was het de Zuid-Koreaan Jang Woojin die de titel wegkaapte.

De achttienjarige scoorde een heuse hattrick door de drie Chinese spelers die eerder nog zegevierden in de landencompetitie een voor een huiswaarts te sturen. In de finale moest Zhou Kai er in vijf sets aan geloven. Jang is zo – na Jeong Sang Eun – de tweede Zuid-Koreaan die zich tot Wereld Juniorkampioen kan kronen. In het dubbelspel moest hij echter samen met Park Chan-Hyeok zijn meerdere erkennen in het Chinese duo Kong Ling Xuan en Zhou Qi Hao.

Bij de meisjes liet China zich niet verrassen. Regerend Olympisch Jeugdkampioene Gu Yu Ting wist na vijf opeenvolgende edities eindelijk op het hoogste schavot te staan, na een zege over de volle zeven sets tegen haar landgenote Liu Gao Yang. Gu was ook de sterkste in het dubbelspel aan de zijde van Liu Xi. Het gemengd dubbel ging in de finale met Zhou Qi Hao verloren tegen Kong Ling Xuan en Liu Xi, allen eveneens uit China.