Logo

De Belgische jongens hebben niet kunnen stunten tijdens de Wereld Jeugdkampioenschappen in het Marokkaanse Rabat. Allegro en Lambiet sneuvelden zowel in het enkel- als het dubbelspel in de eerste ronde.

Allegro (foto) kreeg met Jakub Dyjas het nummer elf van het tornooi tegenover zich. Martin – die pas deze week te horen kreeg dat hij alsnog kon deelnemen aan het WJK – kon in elke set wel tegenstand bieden, maar het was de Pool die telkens aan het langste eind trok.

Florent Lambiet opende bijzonder sterk tegen Vitor Ishiy en wist een (nipte) 3-0 voorsprong op te bouwen. De Braziliaan gaf zich echter niet gewonnen en wist twee maal ruim en twee maal met het kleinste verschil vier sets op een rij te winnen en Lambiet dus alsnog een stuntzege te ontzeggen.

In het dubbelspel wist het Waalse duo met een verschrikkelijk ruime zege – de Marokkaanse tegenstand behaalde in totaal slechts zeven punten – haar kwalificatiewedstrijd te winnen. In het duel met de Tsjechen Reitspies / Siebert was het verschil veel kleiner (11-8 was het grootste verschil). Martin en Florent trokken echter drie maal aan het kortste eind, wat het definitieve einde betekende van hun avontuur in Marokko.