Logo

Vannacht start in het Japanse Tokyo de Wereldkampioenschappen voor Landenteams, editie 2014. De Belgische delegatie moet het echter stellen zonder Robin Devos, die in extremis geblesseerd afhaakte.

De reservekopman heeft een handblessure die hem het spelen belet. In zijn plaats werd Lauric Jean opgeroepen, die samen met Jean-Michel Saive, Cedric Nuytinck, Yannick Vostes en Florent Lambiet zal proberen het team in de tweede divisie te houden.

Op papier was België met de aanwezigheid van de Antwerpenaar als tweede geplaatst in poule A, na Tsjechië, maar door het wegvallen van de Belgische nummer twee is het natuurlijk een zwaardere opgave tegen Bosnië, Nigeria, Canada en Indonesië. Zeker omdat Jean-Michel Saive – net als in Dortmund 2012 – hoogstwaarschijnlijk als joker wordt ingezet en niet als vaste speler. Het behoud is echter reeds zeker na de poulefase als de heren minstens een derde plaats bemachtigen. Indien niet moet men de tweede ronde van het handhavingstoernooi overleven: bij een vierde plaats in de poulefase is men rechtstreeks voor deze ronde geplaatst en speelt men tegen de winnaar van een duel tussen vijfdes en zesdes.

De ITTF is bijzonder gul met beelden voor het komende WK en zet zelfs drie livestreams in voor wedstrijden uit de lagere divisies. Het is nog onduidelijk of we onze landgenoten in het verre Tokyo via een van deze videokanalen live aan het werk kunnen zien. Indien wel, dan is dat door het tijdsverschil toch voer voor de nachtbrakers onder ons.

 

Speelschema poulefase

  • 28/04 - 03:00 (Brussel): België - Bosnië
  • 29/04 - 06:00 (Brussel): België - Nigeria
  • 29/04 - 12:30 (Brussel): België - Canada
  • 30/04 - 06:00 (Brussel): Tsjechië - België
  • 01/05 - 12:30 (Brussel): België - Indonesië

 

YouTube Playlist WK Tafeltennis 2014