Logo

Robin Devos heeft zich als derde Belg geplaatst voor de hoofdtabel tijdens het WK Tafeltennis in het Chinese Suzhou, maar niemand kon de eerste ronde overleven.

Devos wist ook zijn tweede enkelspel zonder setverlies te winnen. De Venezolaan Danilo Barreto veroverde in de eerste sets amper acht punten, om pas in de vierde set aan te klampen tot tien. In een laatste kwalificatieronde kreeg Devos meer tegenstand van de Cyprioot Marios Yiangou, maar na zes sets stond de Mallenaar - net als Jean-Michel Saive en Cedric Nuytinck die rechtstreeks geplaatst waren - toch bij de beste 128 van het tornooi.

In de eerste ronde kregen onze drie landgenoten allemaal een van de 64 reekshoofden tegenover zich, waardoor een stunt noodzakelijk was om door te stoten. Cedric Nuytinck (foto) kwam daar nog het dichtste bij, maar sneuvelde uiteindelijk in zes sets tegen de Rus Grigory Vlasov. Saive (tegen de Singaporees Gao Ning) en Devos (tegen de Taïwanees Chen Chien-An) konden slechts een set naar zich toetrekken

 

{tab title="Enkelspel"}

{tab-s=Jean-Michel Saive}

1ste ronde GAO Ning 1 - 4 -5, 6, -7, -7, -8

{tab-s title="Cedric Nuytinck"}

1ste ronde Grigory VLASOV (RUS) 2 - 4 -6, 7, -6, 6, -2, -8

{tab-s=Robin Devos|active}

Kwalificatiegroep 10 Olouwachehoun GUIGANFODE (BEN) 4 - 0 5, 5, 3, 5
Danilo BARRETO (VEN) 4 - 0 3, 3, 2, 10
Kwalificatieronde Marios YIANGOU (CYP) 4 - 2 3, -9, 6, -7, 10, 4
1ste ronde CHEN Chien-An (TPE) 1 - 4 -7, -11, -6, 8, -7

{/tabs}

{tab title="Dubbelspel"}

{tab-d title="Nuytinck/Devos"}

1ste ronde Gauzy / Lebesson (FRA)   28/4 (12u30 lokale tijd)

{/tabs}

{/tabs}