Logo

De Belgische heren hebben tijdens de Wereldkampioenschappen in Kuala Lumpur gedurende de eerste twee speeldagen een logisch parcours afgelegd en blijven op koers voor de promotiestrijd.

Nuytinck, Devos en Lambiet ondervonden weinig tegenstand van hun eerste twee opponenten. De Canadees Pierre-Luc Thériault kwam het dichtste bij winst tegen onze landgenoten, maar moest in de belle alsnog buigen voor Cedric Nuytinck. Groepsfavoriet Brazilië was dan weer duidelijk een maatje te sterk voor het Belgische trio. Enkel Lambiet (foto) was in staat de openingsset af te snoepen van Cazuo Matsumoto. De Waal had zelfs zicht op meer, maar moest in sets drie en vier telkens met het kleinste verschil de duimen leggen.

Morgen spelen de Belgen een belangrijke wedstrijd tegen Iran in de strijd om de tweede plaats. Bij verlies zullen ze tegen Nederland hun derde plek – en hun plaats op de promotietabel – moeten verdedigen.

 

Ook het damesteam boekte geen onverwachte uitslagen tijdens de groepsfase. Lisa Lung, Eline Loyen en Margo Degraef moesten hun meerdere erkennen in Servië en Engeland, maar lieten Turkije wel achter zich. Een cruciale wedstrijd wordt het slotduel in de groep tegen Canada. Bij winst zou het jonge Vlaamse trio zich kunnen ophijsen naar de derde plek in zo ook de promotietabel bereiken. Morgen wacht eerst nog een duel tegen het zwakke zusje in de groep: Nieuw-Zeeland.