Logo

De Belgische dames én heren hebben beiden voldoende aan een zege in hun laatste groepsduel om zich te plaatsen voor de promotietabel van de 2de divisie tijdens de Wereldkampioenschappen voor landenteams in Kuala Lumpur.

De dames boekten een logische zege tegen Nieuw-Zeeland. Lisa Lung (foto), Eline Loyen en Margo Degraef verloren geen enkele set tegen het zwakke zusje in groep E. Door het verlies van Canada tegen Turkije eerder in de groep én de zege van het meisjestrio tegen datzelfde Turkije bezetten ze momenteel de derde plaats in de groep, wat recht geeft op de promotiestrijd. Lung, Loyen en Degraef verdedigen morgen die plaats tegen Canada. Bij verlies, moet het rekenen op een logische overwinning van Turkije op Nieuw-Zeeland én moet een van de drie meisjes individueel een overwinning boeken. Dan hebben ze het beste coëfficiënt ten opzichte van Canada en Turkije.

Ook de heren bivakkeren momenteel een plaats hoger dan verwacht in de voorlopige tussenstand. Nuytinck, Devos en Lambiet wonnen het belangrijke duel tegen Iran nipt met 2-3 en staan nu op een tweede plaats. Kopman Cedric Nuytinck wist zijn beide wedstrijden winnend af te sluiten tegen de broers Noshad. In het slotduel voegde Robin Devos daar de broodnodige derde overwinning aan toe om de zege veilig te stellen. Morgen wacht nog een duel tegen Nederland. Bij winst zijn de Belgische heren verzekerd van de promotietabel. Bij verlies is het vooral bang afwachten naar de uitslag tussen Brazilië en Iran. Als de Zuid-Amerikaanse groepsfavoriet zijn rol eer aan doet, is een individuele zege tegen Nederland voldoende om de derde plaats veilig te stellen na Iran. Stunt het Arabische land echter, dan valt België terug naar de vierde plaats en de degradatietabel.