Logo

De Belgische heren hebben hun 1/8ste finale in de 2de divisie van het WK voor landenteams winnend afgesloten tegen Slonakije.

Net als de Europese Kampioenschappen van vorig jaar, toen beide landen tegen elkaar streden om de titel in de Europese 2de divisie, trokken Nuytinck en co aan het langste eind. Ditmaal was het een felbevochten zege over de volle vijf duels. Robin Devos (foto) was de man van de wedstrijd. Hij bleef ongeslagen, waaronder ook in het beslissende duel tegen Lubomir Pistej. Eerder hield hij de Belgen in de race door Peter Sereda te verslaan. Kopman Nuytinck moest in zijn openingswedstrijd zijn meerdere erkennen in Pistej, maar bracht België een tweede keer langszij door ook voorbij Sereda te geraken. Op de derde plek moest Lauric Jean het onderspit delven tegen Alexander Valuch.

Dankzij deze zege plaatsen de Belgen zich voor de kwartfinales van de 2de divisie. Daarin wacht Brazilië. Een uitgelezen kans voor de Belgen om revanche te nemen voor hun verliesbeurt tegen hun groepsfavoriet tijdens de groepsfase. Toen wonnen de Zuid-Amerikanen met 3-0.