Logo

Eline Loyen en Lisa Lung hebben zich tijdens de Wereldkampioenschappen voor Junioren geplaatst voor de kwartfinales.

De Europese kampioenen in het dubbelspel haalden het in de eerste ronde bijzonder nipt van het lager ingeschatte Duitse duo Kamerrer / Saeger, maar gaven nadien het hoger geplaatste Russische duo Tailakova / Shcherbatykh in vier sets het nakijken. Morgen wacht in het Zuid-Afrikaanse Cape Town het Hongkongse paar Mak / Soo. Bij winst zijn de poulains van Marc Closset zeker van een bronzen medaille.

Individueel wist elke landgenoot zich via minstens een tweede plaats in zijn/haar kwalificatiepoule te plaatsen voor de hoofdtabel. Thibaut Darcis wist tegen de ranglijsten in zijn poule te winnen dankzij drie zeges in de belle. Florian Cnudde maakte dan weer zijn rol als groepsfavoriet waar. Beiden kregen hierdoor een iets betere loting in de eerste ronde, maar enkel Cnudde wist die te overleven. Hij neemt het morgen echter op tegen de nummer twee van het toernooi, de Zuid-Koreaan Cho Seungmin.

De andere dubbelparen (jongens en gemengd) konden de eerste ronde van hun reeks niet overleven en zijn dus uitgeschakeld.