Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF
Cedric Nuytinck - © ITTF

De Belgische heren kennen een uitstekende start tijdens de Wereldkampioenschappen voor Teams in het Chinese Chengdu. In de openingswedstrijd van haar kwalificatiepoule versloeg het verrassend poulefavoriet Taïwan.

Martin Allegro kreeg de eer om als eerste de arena te betreden. Hij kreeg meteen de Taiwanese kopman voor de kiezen: Chuang  Chih-Yuan, een veteraan in het spelletje met nog steeds een 16de plek op de wereldranglijst. Die laatste trok meteen van leer en liet Allegro nauwelijks kans. Onze landgenoot kon het spel vanaf de tweede set beter naar zich toe trekken en verloor slechts nipt de tweede set maar won wel set drie waardoor de match nog niet gespeeld was. Chuang zette in set vier echter orde op zaken.

Belgisch kampioen Cedric Nuytinck werd in dit duel als kopman uitgespeeld en kreeg in zijn eerste wedstrijd van het toernooi Liao Cheng-Ting tegenover zich. De Oost-Vlaming trok deze wedstrijd vrij ruim naar zich toe, ondanks dat Liao momenteel een hogere wereldranking kan voorleggen.

Adrien Rassenfosse kreeg zo op de derde plek de kans om de Belgen zowaar op voorsprong te brengen in zijn wedstrijd tegen de op papier haalbaarste kaart, Huang Yan-Cheng. In een felbevochten duel greep hij effectief die kans door de speler uit Chinees Taipei in vier sets te verslaan.

Nuytinck, die zich met zijn eerdere zege al had verzekerd van een wedstrijd tussen de kopmannen, speelde een wedstrijd zonder veel druk. Chuang blijft op papier de beste speler in dit duel. De speler van Saarbrücken had dus niks te verliezen en trok zijn goede vorm gewoon door. De eerste set won hij ruim; in de tweede set moest hij Chuang terughalen: een stuntzege leek in de maak. Die hoop werd even de kop ingedrukt met een ruim verlies in de derde set, maar Nuytinck bewees zijn Belgische titel alle eer door set vier met 8-11 naar zich toe te trekken.

{wedstrijdlaatsteduel stand:="1-3" home:="CHUANG Chih-Yuan [16]" awaywinner:="Cedric NUYTINCK [104]" sets:="1-3" details="-8, -14, 5, -8"}

 

Vandaag staat een duel tegen Singapore op de agenda, op papier het minst sterke team in deze poule.

1 - 3 Taïwan - België
1-0CHUANG Chih-Yuan [16]-Martin ALLEGRO [96]3-13, 11, -4, 6
1-1LIAO Cheng-Ting [80]-Cedric NUYTINCK [104]0-3-5, -9, -4
1-2HUANG Yan-Cheng [287]-Adrien RASSENFOSSE [176]1-3-10, 8, -11, -7