Logo

Adrien Rassenfosse - © ITTF
Adrien Rassenfosse - © ITTF

De Belgische heren hebben zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Wereldkampioenschappen voor Landenteams 2022 in het Chinese Chengdu.

Na een prachtig parcours in de kwalificaties, met zeges op Taïwan en Singapore en een nederlaag tegen Kroatië, wisten Cedric Nuytinck, Martin Allegro en Adrien Rassenfosse zich knap te plaatsen voor de 1/8ste finales. Daarin lootte het Zweden, groepswinnaar in groep 5.

Een veel zwaardere brok dan wat de Belgen tot nu toe zijn tegengekomen in het toernooi. Dat liet Martin Allegro zich alleszins niet aan het hart komen: hij wist zowaar 1-2 voor te komen tegen de Zweedse kopman Truls Moregrard. De huidige nummer zes van de wereld stelde nadien wel orde op zaken waardoor een zege voor Allegro er niet meer in zat.

Dan was het duel tussen Cedric Nuytinck en Mattias Falck een pak spannender. Beide spelers gaven nauwelijks een duimbreed toe met bijzonder nipte setstanden tot gevolg. De Belgische kopman moest bij 8-11 in de vierde set echter toch het hoofd buigen.

Adrien Rassenfosse (foto) tenslotte vocht voor wat hij waard was tegen Anton Kallberg, maar kon geen set verzilveren.

{wedstrijdlaatsteduel stand:="3-0" homewinner:="Anton KALLBERG [20]" away:="Adrien RASSENFOSSE [176]" sets:="3-0" details="6, 9, 7"}

3 - 0 Zweden - België
1-0Truls MOREGRARD [6]-Martin ALLEGRO [96]3-29, -9, -8, 3, 6
2-0Mattias FALCK [34]-Cedric NUYTINCK [104]3-1-12, 9, 13, 8