Logo

"Dima" draait rollen om tijdens Open van Duitsland

Dimitrij Ovtcharov heeft in Bremen de Open van Duitsland op zijn naam gezet. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Timo Boll.

 

Titelfavoriet Boll kwam nochtans 2-0 voor, maar zag de ex-speler van La Villette Charleroi daarna vier sets op rij winnen om de titel binnen te slepen. Voor "Dima", die in Duitsland de status als tweede reekshoofd had, was het zijn zesde finale in de Pro Tour en vierde zege.

Bij de dames ging de titel wel naar het eerste reekshoofd. De Spaanse Shen Yanfei wist in zes sets de Tsjechische Iveta Vacenovska van zich af te houden. Vacenovska, slechts als veertiende geplaatst tijdens dit tornooi, verbaasde vriend en vijand door zich te plaatsen voor die finale, met onder andere een zege op kersvers Europese kampioene Pavlovich.

 

De titel bij de beloften ging de zege naar Noshad Alamiyan en Petrissa Solja. Voor Solja was het de tweede gouden medaille in Bremen, want samen met Sabine Winter won ze ook het dubbelspel bij de dames. Bij de heren ging die titel naar het Hongkongse duo Jiang Tianyi / Wong Chun Ting.