Logo

Robin houdt kwalificatiekansen gaaf met winst tegen Marc Duran

Gisteren is de Open van Spanje gestart in Almeria met de kwalificaties voor de heren. Robin Devos stuntte daarin met een zege tegen thuisspeler Marc Duran.

 

Robin Devos (ITTF-478) is als tweede geplaatst in een kwalificatiegroep met drie spelers en versloeg in zijn eerste wedstrijd meteen de Spanjaard Marc Duran (ITTF-171) met 4-1. Aangezien de eerste twee spelers zich plaatsen voor de hoofdtabel, heeft Robin (foto) vandaag een uitstekende uitgangspositie.

Naast Devos spelen nog drie andere Belgen de kwalificatiereeksen. Ludovic Bierny (ITTF-488) opende met een logisch verlies tegen de Taïwanees Chiang Hung-Chieh (ITTF-166), maar kan zich vandaag alsnog plaatsen met winst in zijn tweede en laatste kwalificatiewedstrijd. Cédric Nuytinck (ITTF-345) is eveneens op koers dankzij winst op Jose Manuel Gomez (geen ranking) en logisch verlies tegen groepshoofd Asuka Machi (ITTF-268).

Lauric Jean (ITTF-264) daarentegen heeft een moeilijkere loting. Als groepshoofd won hij weliswaar van thuisspeler Maestre (ITTF-1339), maar zijn verlies tegen de Zweed Harald Andersson (ITTF-329) kan hem zuur opbreken. De vierde speler in zijn groep is immers de genaturaliseerde Slovaak Wang Yang, vooral bekend van zijn dubieuze deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen 2011 waardoor Nuytinck zijn rol als outsider op zijn buik mocht schrijven. De voormalige Chinees heeft zijn beide groepswedstrijden alvast gewonnen.

Jean-Michel Saive is ook afgezakt naar Spanje, waar hij het 15de reekshoofd is. De Japanner Jun Mizutani is er het eerste reekshoofd, voor de Duitser Ovtcharov en de Taïwanees Chuang Chih-Yuan. Bij de dames voert de Singaporese Feng Tian Wei de plaatsingslijst aan.