Logo

Vierde tornooi in de ITTF World Tour met aanwezigheid van landgenoten

Morgen start in Koeweit het vierde tornooi in het kader van de ITTF World Tour. Voor de vierde keer op rij zijn ook Belgen aanwezig.

 

Jean-Michel Saive maakt opnieuw zijn opwachting en is, in tegenstelling tot Qatar vorige week, deze keer wel rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Cedric Nuytinck en Lauric Jean strijden om de resterende plaatsen. Beiden zijn als tweede geplaatst in hun groep. Aangezien de eerste twee spelers zich kwalificeren voor de hoofdtabel, zouden ze dus theoretisch moeten doorstoten.

De Chinese delegatie heeft haar deelname in de oliestaat uiteindelijk afgezegd. Hierdoor is de in vorm verkerende Zuid-Koreaanse verdediger Joo Se Hyuk het eerste reekshoofd, gevolgd door de Japanner Jun Mizutani. Zij zijn de enige twee spelers aanwezig uit de top tien van de wereldranglijst. De Europese eer wordt hooggehouden door de Russen Smirnov en Skachkov, respectievelijk 11de en 12de reekshoofd. Jean-Michel Saive is op papier de 23ste sterkste speler aanwezig in Koeweit.

Ook bij de dames is de top tien opvallend afwezig. Enkel de Singaporese Feng Tianwei (ITTF-5) en de Japanse Ai Fukuhara (ITTF-9) zijn aanwezig. Li Jiao is als negende de enige rechtstreeks geplaatste Europese speelster voor de hoofdtabel. Haar landgenote Li Jie moet eerst nog de kwalificaties spelen.

Lauric en Cedric treden ook aan in het dubbelspel en de beloftenreeks. In beide gevallen dienen ze zich door de kwalificaties te worstelen. Bij de -21-jarigen zijn ze op papier favoriet in hun kwalificatiegroep. In het slechtste geval kunnen ze eventueel nog opgevist worden als enige lucky loser.