Logo

Na een zwaar EK staat meteen een nieuw tornooi op het programma: de Open van Zweden.

Van de negenkoppige Belgische delegatie die zich vooraf had ingeschreven zullen in totaal zes landgenoten effectief naar Stockholm reizen voor het zestiende en laatste tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour 2011. Voor een aantal spelers dé kans om zich alsnog te plaatsen voor de Grand Finals later dit jaar in Londen.

Jean-Michel Saive, Cédric Nuytinck en Lauric Jean zullen de reis naar het noorden niet maken. Nuytinck: "Ik zit nu volop in de voorbereidingsfase voor het WK Junioren, waardoor het niet opportuun is opnieuw een tornooi te spelen. Het EK was wel hoopgevend. Ik kon me meten met spelers van de top 80 tot 200, maar kwam telkens net een fractie te kort. Het niveau kan ik dus wel aan."

Wel van de partij zijn Yannick Vostes, Benjamin Rogiers, Robin Devos, Emilien Vanrossomme, Julien Indeherberg en Florent Lambiet, die allen in de kwalificaties zullen starten. Ze vormen samen ook drie dubbelparen. De vier jongste deelnemers treden ook aan bij de beloften.

De Europese top bij de heren laat verstek voor dit tornooi: Jorgen Persson (ITTF-28) is de hoogste geklasseerde Europese speler. Wel van de partij is de Aziatische top 10, met uitzondering van Xu Xin. Een vergelijkbare situatie bij de dames waar Europees kampioene Li Jiao zich enkel in het dubbeldebat zal mengen met haar landgenote Li Jie. De Duitse Wu Jiaduo, vroeg uitgeschakeld in Gdansk, gaat wel van start in Stockholm, net als twee andere Europese speelsters uit de top-50: de Nederlandse Li Jie en de Roemeense Daniela Dodean.